Germania probabil că nu-şi va atinge obiectivul reducerii emisiilor de dioxid carbon până în 2020, a anunţat luni ministrul german al Mediului Svenja Schulze, o situaţie stânjenitoare pentru Guvernul Angelei Merkel, care vrea să se afle în frunta luptei împotriva modificărilor climatice, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Obiectivul reducerii - până în 2020 - a nivelului emisiilor de dioxid de carbon cu 40% faţă de nivelul din 1990 probabil că nu va fi atins, a declarat luni Schulze.

Guvernul estimează că, până la acest termen, s-ar putea înregistra o reducere de cel mult 32%.

Cea mai importantă economie europeană vizează următoarea etapă - o reducere de 55% până în 2030 -, însă sunt necesare eforturi în toate sectoarele - inclusiv încetarea utilizării cărbunelui şi scăderi importante ale emisiilor poluante în sectorul transporturilor, a declarat ministrul.

Svenja Schulze a făcut aceste declaraţii la Berlin, în cadrul unei şedinţe de pregătire în vederea summitului pe tema încălzirii globale, prevăzut anul acesta la Katowice, în Polonia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.