Ministerul german de Interne a negat, duminică, informaţiile din presa italiană conform cărora ar urma să trimită migranţi în Italia, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu este planificat niciun zbor de transfer pentru Italia în zilele următoare”, a precizat un purtător de cuvânt al ministerului german.

Zilele trecute, La Repubblica a scris că agenţia germană pentru refugiaţi a trimis numeroase scrisori la migranţi, în care le-au oferit informaţii despre un transfer înapoi în Italia, posibil cu zboruri charter, şi că un prim astfel de transfer ar urma să aibă loc la 9 octombrie.

Ministrul italian de Interne Matteo Salvini a reacţionat imediat, spunând că Italia nu are aeroporturi disponibile pentru primirea de avioane charter neautorizate care ar aduce migranţi din Germania.

Cele două ţări negociază o înţelegere conform căreia Germania ar trimite înapoi în Italia migranţi care deja au cerut azil acolo, însă un acord încă nu a fost semnat.

Italia a devenit ruta principală către vestul Europei pentru zeci de mii de migranţi veniţi pe calea mării, de când cealaltă rută, din Turcia în Grecia, a fost blocată în mare parte în 2016.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.