Ministrul de Interne, Thomas de Maiziere, a declarat că cei trei migranţi sirieni, care au fost arestaţi marţi de către autorităţile germane în urma unor operaţiuni antiteroriste din Saxonia Inferioară şi Schleswig-Holstein, ar avea legătură cu jihadiştii implicaţi în atentatele care au zguduit în noiembrie 2015 metropola Paris, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Suspecţii arestaţi au vârste curpinse între 17-26 ani şi au ajuns pe teritoriul german în noiembrie 2015, după ce au susţinut că sunt solicitanţi de azil. Însă, autorităţile germane au determinat că aceştia au fost trimişi în Europa de către jihadiştii Statului Islamic şi au reuşit să traverseze frontiera germană împreună cu valul de migranţi.

”Au fost trimişi fie pentru a duce la capăt o misiune pentru care au fost deja informaţi sau pentru care aşteptau instrucţiuni suplimentare. Anchetatorii nu au descoperit până în acest moment planurile unei misiuni concrete sau ordine din partea jihadiştilor”, se arată într-un comunicat al procurorilor.

De asemenea, autorităţile germane nu au putut să precizeze dacă existau indicii că un atac terorist urma să aibă loc.

Cei trei migranţi sirieni au fost arestaţi în landul nordic Schleswig-Holstein, deşi autorităţile germane au efectuat şase percheziţii în apartamente din două landuri.

Peste un milion de migranţi au trecut anul trecut frontierele germane, iar recent au apărut îngrijorări cu privire la prezenţa migranţilor după o serie de atacuri violente, printre care se numără trei atentate comise de către solicitanţi de azil.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.