Ministrul de Externe al Germaniei, Sigmar Gabriel, le-a acuzat pe rudele preşedintelui Donald Trump că au ajuns să se comporte asemenea unei familii regale după învestirea miliardarului republican la Casa Albă, relatează The Telegraph.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Sunt anumite lucruri ciudate pentru mine, de exemplu de ce vizita fiicei sale în Germania a fost tratată aproape ca un eveniment mondial. Acest amestec dintre politică, familie şi afaceri sună mai degrabă a nepotism şi ar fi de neconceput aici”, a declarat Sigmar Gabriel.

De asemenea, declaraţiile diplomatului german au avut loc la doar câteva zile după ce Ivanka Trump a participat la un forum al femeilor din Berlin organizat în marja summitului G20, fiind invitată de către Angela Merkel.

Ivanka Trump a reuşit să stârnească huiduieli la forum după ce a încercat să apere comportamentul preşedintelui american în relaţie cu femeile din Statele Unite.

Gabriel a condamnat drept nepotism numirea Ivankăi Trump în poziţia de consilier la Casa Albă.

”Întotdeauna mă deranjează atunci când membrii unei familii, care nu au fost niciodată aleşi, apar deodată ca reprezentanţi oficiali ai statului şi sunt trataţi de parcă ar face parte dintr-o familie regală”, a precizat şeful diplomaţiei din Germania.

Angela Merkel a fost aplaudată de presa germană pentru că a găsit o metodă ceva mai neortodoxă de a comunica cu preşedintele american, adică luând-o în serios pe fiica sa ca activistă pentru drepturile femeilor.

Ivanka Trump este considerată o voce cu putere în Casa Albă.

De asemenea, aceasta a catalogat-o drept un ”model pentru toate femeile” pe Angela Merkel.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.