Mii de persoane care sunt împotriva purtării de măşti şi a restricţiilor contra pandemiei sunt aşteptaţi la Konstanz, în sud-vestul Germaniei, pentru un weekend de proteste sub supravegherea Poliţiei care se teme de escaladarea situaţiei, anunţă AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sâmbătă, un imens lanţ uman urmează să fie organizat pe malul lacului din Konstanz, la iniţiativa "gânditorilor liberi", o adunare diversă de opozanţi ai măsurilor legate de pandemia de Covid-19 care deja au manifestat de două ori cu zeci de mii de persoane la Berlin în timpul verii. 

Obiectivul lor este de a aduna suficient de multă lume pentru a ajunge în Austria şi Elveţia, malurile lacului din Konstanz fiind situate de-a lungul a trei ţări. 

Sâmbătă, 17 manifestaţii sau adunări sunt aşteptate la Konstanz. Duminică, 12 adunări sunt anunţate în centrul oraşului. 

Poliţia aşteaptă în total 30.000 de persoane şi a prevăzut "un important efectiv" de forţe de ordine în faţa unei posibile escaladări.               

Aceste proteste intervin în plină creştere a numărului de contaminări în Germania.                

Sâmbătă, numărul noilor infecţii în ultimele 24 de ore s-a situat peste pragul de 2.500, adică la nivelul celui din aprilie.                

Cancelarul Angela Merkel, care s-a arătat îngrijorată din cauza acestei creşteri, a anunţat marţi noi restricţii, în special pentru sărbătorile private, cu amenzi pentru cei care nu respectă anumite reguli. 

Municipalitatea din Konstanz a interzis manifestările în care să fie purtate semnele regimului nazist sau "drapele ale Reichului" aşa cum s-a întâmplat la Berlin.           

În timpul ultimei manifestaţii la sfârşitul lui august, mai multe sute de protestatari au forţat barierele de securitate pentru a urca pe scările Reichstagului, sediul Camerei Deputaţilor (Bundestag), marcând o nouă etapă în radicalizarea mişcării.                

Aceste manifestaţii adună o mulţime diversă compusă din militanţi anti-vaccin, complotişti, cetăţeni preocupaţi serios de restricţiile legate de Covid-19, dar şi, potrivit autorităţilor, simpatizanţi ai extremei drepte.    

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.