Lidera de extremă-dreaptă a Alternativei pentru Germania (AfD), Frauke Petry, a declarat sâmbătă că migranţii a căror solicitări de azil sunt respinse ar trebui să fie deportaţi pe insule din afara continentului european, atunci când nu pot fi repatriaţi în ţările lor de origine din cauza unui conflict activ, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

De asemenea, Petry a cerut ca Biroul Federal pentru Migranţi şi Refugiaţi (BAMF) să devină o instituţie pentru ”migraţie inversă”.

”Această autoritate îi va duce pe migranţii ilegali şi pe solicitanţii de azil respinşi pe două insule din afara Europei, care vor fi protejate de către Naţiunile Unite”, a declarat Petry.

Mai mult, lidera de extremă-dreapta susţine că migranţii bărbaţi ce călătoresc singuri ar trebui să fie separaţi de femei şi familii.

”Este mai eficient din punct de vedere al costurilor şi mult mai sigur pentru femei decât practica actuală”, susţine Frauke Petry.

Autoritatea pentru ”Migraţie Inversă” ar urma să se asigure că ”toţi migranţii care au intrat ilegal în această ţară vor pleca cât mai rapid posibil”.

Petry susţine renunţarea la acordul UE-Turcia privind gestionarea fluxului migratoriu, care presupune că executivele europene vor repatria direct sirieni de pe teritoriul turc, şi deportarea unui număr cât mai ridicat de migranţi.

”De la începutul acestui an au avut loc doar 13.743 de deportări, ceea ce este absurd dacă luăm în considerare sutele de mii de imigranţi ilegali care trăiesc în Germania”, a explicat lidera AfD.

Noul plan de gestionare a crizei migratorii, care a fost propus de Frauke Petry, este inspirat de politica de migraţie implementată de Australia. Autorităţile australiene îi trimit pe migranţii care încearcă să ajungă pe ţărmurile continentului în două centre de detenţie din Nauru şi Papua Noua Guinee.

Activiştii pentru drepturile omului au condamnat vehement abuzurile la care sunt supuşi migranţii din aceste centre.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.