Un incendiu forestier a izbucnit, joi dimineaţa, în regiunea Berlin, în urma unei explozii într-un depozit de muniţie al poliţiei, au anunţat pompierii, subliniind că se străduiesc să controleze situaţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Un incendiu este în desfăşurare în pădurea Grunewald”, la vest de oraş, şi ”există explozii”, au anunţat pompierii.

”Incendiul s-a extins pe o suprafaţă de 15.000 de metri pătraţi, mai întâi pe un loc de depozitare şi dezamorsare de muniţii şi explozibili al poliţiei şi apoi în pădurea din jur”, au adăugat aceştia.

”Situaţia este confuză, focul continuă să se răspândească necontrolat în pădure”, a declarat un purtător de cuvânt pentru AFP.

Pompierii nu au putut răspunde imediat din cauza pericolului de explozie. Aceştia s-au poziţionat într-un perimetru stabilit la un kilometru de depozitul de muniţii, unde au continuat să se audă mai multe explozii.

Regiunea Berlinului se confruntă cu o secetă deosebit de pronunţată. Un mare incendiu forestier din luna iulie a devastat peste 850 de hectare la sud de Brandenburg, regiunea din jurul capitalei.

De asemenea, incendiul izbucnit în Parcul Naţional Elveţia Boemă din Cehia şi care s-a extins şi în Germania, mobilizează în continuare pompierii.

Un nou val de căldură afectează în prezent Germania, ca şi restul Europei.

O mare parte din ţară se află într-o stare de secetă ”extremă” sau ”excepţională”, inclusiv Berlinul, potrivit Institutului UFZ pentru cercetarea mediului.

Potrivit oamenilor de ştiinţă, valurile de căldură repetate sunt un indice fără echivoc al încălzirii globale şi se aşteaptă ca aceste valuri să se înmulţească, să se prelungească şi să se intensifice. Creşterea temperaturilor şi înmulţirea valurilor de căldură şi a secetei creează condiţii ideale pentru izbucnirea incendiilor forestiere sau de vegetaţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.