Germania ar putea obliga toate persoanele care se întoc din concediu, din zone cu risc mare, să efectueze teste covid-19, din cauza unei creşteri a contaminărilor, a anunţat sâmbătă ministrul german al Sănătăţii Jens Spahn, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Guvernul Angelei Merkel vrea să facă totul pentru a opri o răspândire a noului coronavirus şi să respecte în acelaţi timp drepturile fundamentale ale populaţiei, a declarat la postul de radio Deutschlandfunk Jens Spahn.

”Vom verifica, de asemenea, dacă este legal să obligăm pe cineva să facă un test, dacă ar fi o încălcare a libertăţii”, a spus ministrul.

Justiţia examinează toate măsurile impuse în lupta împotriva covid-19, pentru a se asigra că sunt ”proporţionale” din perspectiva libertăţilor fundamentale, a precizat Spahn.

Germania a fost un exemplu, până acum, în domeniul luptei împotriva virusului, prin efectuarea unor teste timpurii şi aprofundate.

Însă înregistrări video postate pe reţele de socializare îi surprind pe unii turişti comportându-se ”nedisciplinat” în Spania şi au alimentat temeri cu privire la un risc de contaminare şi o întoarcere cu virusul din vacanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.