Ministerul de Externe de la Berlin a convocat joi noapte de urgenţă o celulă de criză, după ce o explozie puternică a zguduit în urmă cu doar câteva ore clădirea consulatului german din Mazar-i-Sharif, a treiea cea mai mare localitate din Afganistan. Cel puţin două persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte 60 au fost rănite după ce o maşină-capcană s-a izbit de zidul consulatului german, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele NATO au securizat clădirea consulatului şi au început evacuarea misiunii diplomatice germane din Mazar-i-Sharif. De asemenea, presa afgană a relatat că imobilul a fost puternic avariat în urma atacului sinucigaş.

Un purtător de cuvânt al forţelor militare germane a declarat că explozia a avut loc în jurul orei locale 23.05 (20.35 ora României), iar mai multe focuri de armă au fost trase în apropierea consulatului din Mazar-i-Sharif.

Se pare că atacul sinucigaş cu maşină-capcană a fost revendicat de talibani şi reprezintă o reacţie la raidurile aeriene ale aliaţilor NATO asupra Kunduz. Mai mulţi civili şi-au pierdut viaţa săptămâna trecută în raidurile aeriene ale NATO asupra unor poziţii talibane din Kunduz.

Trupe ale alianţei militare occidentale au fost desfăşurate la locul exploziei din Mazar-i-Sharif.

Până în acest moment nu se cunoaşte naţionalitatea celor care au decedat în explozie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.