O purtătoare de cuvânt guvernamentală de la Berlin a catalogat luni drept inacceptabile acuzaţiile lansate de către preşedintele Recep Tayyip Erdogan, care a spus că Angela Merkel este vinovată de aplicarea unor ”practici naziste” împotriva cetăţenilor şi oficialilor turci din Germania, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceste comparaţii naziste sunt inacceptabile în orice formă”, a declarat purtătoarea de cuvânt a Guvernului Germaniei.

De asemenea, aceasta a precizat că este responsabilitatea liderilor turci să-şi atenueze retorica pentru a evita apariţia unor tensiuni în relaţiile bilaterale.

Preşedintele Edogan a acuzat-o duminică pe Angela Merkel de aplicarea unor ”practici naziste” împotriva turcilor din Germania.

”Merkel, acum tu aplici practici naziste. Le aplici împotriv fraţilor mei care locuiesc în Germania. Împotriva miniştrilor şi parlamentarilor mei care vizitează Germania [...] Misiunea ta nu este susţinerea organizaţiilor teroriste, ar trebui să-i extrădezi”, a declarat preşedintele turc într-un discurs ţinut duminică la Istanbul.

Aceasta nu este prima reacţie venită din partea Berlinului, după ce ministrul german de Externe, Sigmar Gabriel, l-a acuzat de depăşirea unor limite pe Erdogan.

”Noi suntem toleranţi, dar nu suntem imbecili. Acesta este motivul pentru care i-am tramsmis clar omologului meu turc (Mevlut Cavusoglu - n.r.) că o limită a fost depăşită în urma declaraţiilor şocante ale lui Recep Tayyip Erdogan”, a declarat Sigmar Gabriel pentru ediţia de luni a cotidianul german Passauer Neue Presse.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.