Brigitte Zypries îl va înlocui pe vicecancelarul Sigmar Gabriel la conducerea Ministerului Economiei, după ce liderul social-democraţilor germani va pleca la Ministerul de Externe, potrivit unor surse din SPD. Zypries este membră a social-democraţilor şi ocupă în acest moment poziţia de viceministru al Economiei, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Însă, o purtătoare de cuvânt de la ministerul Economiei a evitat să confirme noua poziţie pe care o va ocupa Brigitte Zypries în cabinetul Angelei Merkel.

Sigmar Gabriel ar urma să plece de la conducerea social-democraţilor şi îl va propune pe fostul preşedinte al Parlamentului European, Martin Schulz, pentru a candida în alegerile generale din septembrie 2017 împotriva cancelarului Angela Merkel de la CDU.

Presa germană speculează că vicecancelarul german vrea să conducă ministerul de Externe, după ce social-democratul Frank-Walter Steinmeier va fi propus în următoarele săptămâni pentru poziţia simbolică de preşedinte al Germaniei.

Sigmar Gabriel a argumentat că alegătorii germani îl asociază cu ”marea coaliţie” dintre SPD şi CDU şi nu ar avea prin urmare cele mai mari şanse în cursa împotriva cancelarului Angela Merkel.

Iniţial, Martin Schulz urma să devină şeful diplomaţiei germane îl locul lui Steinmeier, care va fi propus în următoarele săptămâni pentru poziţia simbolică de preşedinte al Germaniei, însă o candidatură pentru poziţia de cancelar ar distruge şansele acestuia de a se alătura cabinetului Angelei Merkel.

Martin Schulz a anunţat în noiembrie 2016 că se va retrage din politica europeană pentru a se concentra pe problemele interne din Germania, după ce a deţinut două mandate la conducerea Parlamentului European.

Germanii vor organiza în septembrie 2017 alegeri generale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.