Germania a acuzat Rusia că foloseşte absenţa unei turbine drept ”scuză” pentru a limita fluxul de gaze prin gazoductul Nord Stream 1, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Compania de energie de stat rusă Gazprom a redus livrările în ultimele săptămâni, invocând absenţa turbinei cu gaz care era în curs de reparaţii.

Cu toate acestea, Germania nu are încredere în declaraţiile Rusiei şi consideră că Moscova procedează astfel drept măsură de retorsiune la sancţiunile impuse de Occident în contextul războiului pe care l-a declanşat în Ucraina.

”Aş dori să subliniez că, potrivit informaţiilor noastre, aceasta este o scuză a părţii ruse”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului german al Economiei.

Preşedintele rus Vladimir Putin a insistat că Gazprom îşi va îndeplini în totalitate toate obligaţiile. Gzoductul Nord Stream 1 urmează să îşi reia operaţiunile joi.

În schimb, liderul rus a avertizat că o altă turbină cu gaz urmează să fie în mentenanţă la sfârşitul lunii, ceea ce ar putea cauza întreruperi suplimentare în cazul aprovizionării.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.