Autorităţile au înregistrat doar anul trecut peste 3.500 de atacuri violente, care i-au vizat fie pe migranţi şi refugiaţi, fie adăposturile pentru solicitanţii de azil primiţi în Germania. Asta înseamnă că migranţii şi refugiaţi au fost vizaţi zilnic în medie de zece atacuri violente, transmite France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Aproximativ 560 de persoane au fost rănite în urma acestor atacuri violente, inclusiv 43 de copii, potrivit unor date prezentate de executiv, care a condamnat puternic aceste violenţe înregistrate în Germania.

”Acei oameni care şi-au părăsit ţara şi au căutat protecţie aici au dreptul la un adăpost sigur”, se arată în răspunsul semnat de executivul german la o interpelare a Bundestagului.

Un număr total de 2.545 de atacuri individuale asupra unor refugiaţi au fost înregistrate în anul 2016.

Nu există pentru moment o comparaţie cu datele înregistrate în anii anteriori, întrucât abia în ultimul an actele de violenţă împotriva migranţilor au fost înregistrate separat de infracţiunile cu motivaţie politică.

De asemenea, există şi 988 de incidente în care au fost atacate locuinţe ale refugiaţilor sau adăposturi pentru solicitanţii de azil, inclusiv prin incendiere.

Prin comparaţie, în 2015 au existat peste 1.000 de atacuri, iar în 2014 autorităţile au înregistrat 199 de asemenea atacuri asupra unor clădiri în care locuiau solicitanţii de azil din Germania.

În 2016, numărul migranţilor ajunşi în Germania a scăzut dramatic la 280.000 de persoane, în special ca urmare a închiderii graniţelor din Balcani şi a semnării unui acord între UE şi Turcia.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.