Cetăţenii pentru Dezvoltarea Europeană a Bulgariei (GERB) au obţinut între 32,2% şi 32,8% din voturile exprimate în alegerile anticipate, prin comparaţie cu cele 28% până la 28,4% din sufragii strânse de către Partidul Socialist, potrivit primelor exit-poll0uri realizate de Alpha Research şi Gallup International Balkan (GIB), transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Între timp, naţionaliştii bulgari de la ”Patrioţii Uniţi” au obţinut 8,8% din voturi, iar alianţa va deveni a treia formaţiune ca putere din Parlamentul Bulgariei.

Aproximativ 6,8 milioane de bulgari au avut drept să voteze duminică în alegerile anticipate, organizate la patru luni de la demisia premierului Boiko Borisov. 

Socialiştii au încercat să valorifice victoria lui Rumen Radev, în speranţa că noul preşedinte le va aduce voturi importante în alegerile legislative, dar aceştia nu au reuşit să-i învingă pe centriştii lui Boiko Borisov.

Scurta campanie electorală s-a concentrat pe probleme interne, precum ameninţarea reprezentată de creşterea fluxului migratoriu şi ”catastrofa demografică”, dar şi pe viitorul Uniunii Europene.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.