Ex-preşedintele George W. Bush a declarat luni după-amiază că este crucial ca jurnaliştii să-i tragă la răspundere pe ”acei oameni care abuzează de putere” şi a avertizat că puterea creează dependenţă. Reacţia fostului preşedinte republican vine după ultimele atacuri vehemente lansate împotriva presei de către Donald Trump, însă George W. Bush a evitat să-l numească în orice moment pe actualul ocupant de la Casa Albă, scrie NBC News.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Eu consider că mass-media este indispensabilă unei democraţii. Avem nevoie de presă pentru a trage la răspundere oameni ca mine. Puterea poate să creeze o dependenţă extremă şi poate să fie corozivă, de aceea este important ca jurnaliştii să-i tragă la răspundere pe acei oameni care abuzează puterea”, a declarat fostul lider de la Casa Albă.

George W. Bush a fost întrebat de junalişti despre ultimele atacuri vehemente lansate împotriva presei americane de către preşedintele Donald Trump, care a declarat la finele săptămânii trecute că jurnaliştii sunt ”inamicii Americii”.

Însă, Bush a evitat să-l condamne direct pe miliardarul republican, precizând doar că şi-a petrecut cele două mandate prezidenţiale încercând să-l convingă pe Vladimir Putin să îmbrăţişeze o presă independentă în Rusia. În acest sens, fostul preşedinte american a amintit de relaţia apropiată pe care Donald Trump vrea să o dezvolte cu preşedintele Vladimir Putin.

Anterior, Donald Trump a evitat să condamne uciderea unor jurnalişti sau disidenţi de către regimul rus, sugerând că nici americanii nu sunt nevinovaţi.

”Este cam greu să spui altor state să aibă o presă independentp atunci când nici noi nu suntem dispuşi să avem o asemenea presă”, a declarat fostul preşedinte de la Washington.

George W. Bush a criticat inclusiv politica antiimigraţionistă implementată de către Donald Trump.

”Eu sunt pentru o politică de imigraţie ceva mai primitoare şi care respectă legea”.

Bush şi-a câştigat primul mandat prezidenţial în urma celor mai controversate alegeri din istoria Statelor Unite şi a fost învestit în funcţie după ce magistraţii Curţii Supreme au respins la limită renumărarea voturilor din Florida.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.