Spitalul Houston a anunţat miercuri seară că fostul preşedinte american George H.W. Bush Sr. a fost transferat la secţia de terapie intensivă şi se odihneşte după ce medicii l-au supus la o procedură de curăţare a căilor respiratorii. De asemenea, în acelaşi spital a fost internată soţia fostului preşedinte, care a acuzat o stare generală de oboseală şi a experimentat o tuse puternică, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Se pare că fostul preşedinte republican a fost diagnosticat cu pneumonie.

Medicii au explicat că internarea Barbarei Bush este o măsură de precauţie, aceasta acuzând o stare de oboseală generală şi o tuse puternică, care ar putea sau nu să aibă legătură cu diagnosticul lui George H.W. Bush.

Secretara Jean Becker a anunţat anterior că fostul preşedinte republican este în stare stabilă şi se simte bine, putând fi externat în următoarele zile.

George H.W. Bush Sr. este cel mai bâtrăn ex-preşedinte american în viaţă, după ce a împlinit 92 de ani în iunie 2016. Acesta se confruntă de ani de zile cu probleme de sănătate, iar în timpul mandatului prezidenţial a fost internat pentru aritmie şi diagnosticat cu o afecţiune de tiroidă numită boala Greves.

Fostul preşedinte american nu poate să meargă pe propriile picioare şi se deplaseză de câţiva ani cu ajutorul unui căruţ cu rotile.

George H.W. Bush Sr. a ocupat cea mai importantă funcţie în perioada 1989-1993, iar fiul său a câştigat ulterior două mandate succesive în perioada 2000-2008 la Casa Albă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.