Comandantul Armatei SUA din Afganistan a catalogat vineri după-amiază drept pur tactică decizia de a lansa cea mai mare bombă non-nucleară în provincia Nangarhar. Până la 36 de presupuşi militanţi ai Statului Islamic şi-au pierdut viaţa după ce o aeronavă americană a lansat în urmă cu o zi bomba MOAB de aproximativ 10.000 de kilograme peste tunelele ISIS, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Aceasta a fost arma corectă pentru ţinta corectă”, a declarat generalul John Nicholson la o conferinţă de presă de la Kabul.

Bomba MOAB este numită ”mama tuturor bombelor” şi conţine aproximativ 10.000 de kilograme de explozibili, fiind cea mai mare bombă non-nucleară lansată de armata americană în timpul unei operaţiuni militare.

De asemenea, bomba a fost lansată asupra unor tunele a jihadiştilor Statului Islamic din provincia Nangarhar, situată în apropiere de graniţa cu Pakistan.

Autorităţile afgane au anunţat că numărul persoanelor decedate se ridică la 36 de presupuşi luptători ai Statului Islamic. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.