Sute de persoane au participat miercuri la o paradă Gay Pride la Priştina, pentru al doilea an consecutiv fără incidente, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Participanţii au traversat centrul capitalei kosovare, între două pieţe, agitând steaguri-curcubeu şi bannere cu mesajul ”In the Name of Love. Pride Parade”.

Cimunitatea lesbienelor, gay-ilor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) kosovari a cerut mai multă libertate de exprimare şi nediscriminare şi a îndemnat societatea să fie mai tolerantă şi să accepte diversitatea.

Oficiali kosovari de rang înalt, diplomaţi şi activişti LGBT din regiune au particpat la marş, care s-a desfăşurat fără incidente, dar sub supravegherea atentă a poliţiei.

Parlamentul kosovar a adoptat o lege împotriva discriminării în 2004, însă homofibia este extinsă în această ţară predominant musulmană cu 1,8 milioane de locuitori.

Kosovo şi-a declarat independenţa faţă de Serbia în 2008.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.