Principalul rival al premierului israelian în exerciţiu Benjamin Netanyahu Benny Gantz urmează să fie plasat sub protecţia strânsă a statului, în urma unor ameninţări pe Internet, a anunţat serviciul siraelian de securitate internă Shin Beth, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Premierul a aprobat recomandarea Shin Beth în vederea asigurării unei protecţii strânse a domnului Gantz”, a anunţat marţi serviciul.

Această decizie este necesar să fie aprobată de o Comisie independentă în domeniul securităţii.

Protecţia lui Gantz, liderul Partidului Albastru-Alb (centru), a fost asigurată până în prezent de serviciul de securitate al Parlamentului şi a fost consolidată deja, după ce acesta a fost insultat şi ameninţat din cauză că a anunţat că vrea să formeze un guvern cu susţinerea partidelor arabe israeliene.

Gantz a repostat sâmbătă pe Twitter un mesaj în care se arată că ar trebui ”să fie asasinat la fel ca Rabin”, o trimitere la asasinarea premierul laburist Yitzhak Rabin în 1995 de către un extremist evreu, în urma unei campanii pline de ură împotriva acestuia a unei părţi a dreptei israeliene - conduse atunci de către Netanyahu.

Benjamin "Netanyahu, opreşte această incitare la violenţă, nu spune că nu erai la curet” cu ameninţările online, a comentat Gantz pe Twitter.

În Israel, doar şapte persoane, inclusiv şeful opoziţiei, primesc în mod automat protecţia Shin Beth.

Gantz - al cărui partid s-a clasat al doilea în alegerile legislative de la 2 martie, după Likudul (dreapta) al lui Netanyahu - nu este liderul opoziţiei, întrucât acest titlu poate fi atribuit doar după formarea Guvernului.

Or Israelul este condus de un Guvern de tranziţie de peste un an, în contextul în care cele două scrutine precedente nu au condus la formarea unui Cabinet.

Gantz şi Netanyahu poartă în prezent negocieri într-o încercare de a ralia deputaţi la blocurile lor, după ce nici unul şi nici celălalt nu a reuşit să obţină susţinerea a 61 de parlamentari, singura cerinţă în vederea formării guvernului.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.