Prima moţiune de cenzură a Guvernului lui Emmanuel Macron condus de către Gabriel Attal, depusă marţi de către patru grupuri ale unor partide de stânga în Adunarea Naţională înaintea discursului premierului de politică generală, urmează să fie dezbătută şi supusă la vot luni seara târziu, anunţă surse parlamentare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această moţiune de cenzură a fost depusă în comun de către grupurile parlamentare ale Partidului La France Insoumise (LFI), Partidului Socialist (PS), Verzilor (ecologişti) şi Partidului Comunist (PCF).

Potrivit stângii, ea vizează Guvernul, care deţine o majoritate relativă în Camera inferioară a Parlamentului francez, din cauză că nu a solicitat un vot de încredere în Parlament.

ea are însă puţine şanse să fie adoptată, în urma unor reticenţe exprimate de către deputaţi din cadrul Partidului Les Republicains (LR, drepta) şi Partidului Adunarea Naţională (RN, extremă dreapta).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.