Günter Lubitz a lansat o adevărată campanie pentru a-i curăţa reputaţia fiului său, prezentând dovezi în acest sens cu ocazia comemorării a doi ani de la prăbuşirea intenţionată a zborului 4U9525 Germanwings de către copilotul Andreas Lubitz. Un număr de 150 de persoane şi-au pierdut viaţa în tragedia aviatică din munţii Alpi, iar anchetatorii au descoperit că Andreas Lubitz era depresiv şi se temea că-şi va pierde vederea, dar a ascuns aceste detalii de superiorii săi de la Lufthansa, transmite DPA.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Familiile victimelor s-au arătat revoltate de organizarea unei conferinţe de presă de către Günter Lubitz la comemorarea a doi ani de la tragedia aviatică Germanwings.

Pe 24 martie 2015, Andreas Lubitz l-a închis în afara cabinei piloţilor pe căpitanul zborului Germanwings 4U9525 şi a plasat în mod deliberat avionul Airbus A320-211 pe o traiectorie de prăbuşire spre versantul Masivului Trois-Évêchés.

”În cei şase ani dinainte de accident, noi l-am văzut pe fiul nostru ca fiind o persoană veselă şi care se bucura de viaţă. De aceea, fiul nostru nu avea tendinţe de suicid în momentul accidentului”, a declarat Günter Lubitz.

Procurorii germani au decis să închidă ancheta la începutul anului, după ce au anunţat că Andreas Lubitz suferea de depresie şi avea simptome psihotice care au declanşat gânduri de suicid în cazul copilotului Germanwings. De asemenea, acesta a evitat să-şi informeze superiorii, întrucât se temea să-şi piardă locul de muncă din compania Lufthansa.

Anchetatorii au concluzionat faptul că Andreas Lubitz este singura persoană vinovată pentru tragedia Germanwings.

În timp ce rudele victimelor s-au adunat vineri dimineaţă la locul tragediei, pentru a depune coroane de flori în memoria celor 150 de persoane decedate, tatăl copilotului a declarat în faţa jurnaliştilor că nu există nicio dovadă convingătoare pentru a sprijini filmul evenimentelor prezentat de anchetatorii din Germania.

Günter Lubitz a explicat că nu există dovezi cu privire la blocarea căpitanului în afara cabinei piloţilor, iar turbulenţele l-ar fi putut forţa pe copilot să zboare la o altitudine redusă şi să intre din greşeală pe traiectoria de prăbuşire spre versantul Masivului Trois-Évêchés.

De asemenea, tatăl copilotului a susţinut că anchetatorii nu au reuşit să dovedească că fiul său era conştient în timpul coborârii rapide a aeronavei Germanwings.

Acesta a explicat că nu are nicio teorie alternativă cu privire la circumstanţele care au dus la prăbuşirea zborului, dar cere în schimb reluarea anchetei cu privire la prăbuşirea zborului Germanwings 4U9525 în Alpi.

Günter Lubitz a precizat că familia sa a fost puternic afectată de concluzia rapidă a procurorilor, care au anunţat la doar câteva zile după tragedia aviatică că fiul său a prăbuşit intenţionat avionul în Masivului Trois-Évêchés.

”A trebuit să trăim cu faptul că era prezentat drept un ucigaş în masă de către presă”.

De asemenea, tatăl copilotului a evitat să se pronunţe cu privire la inocenţa lui Andreas Lubitz.

”Noi căutăm adevărul”, a declarat Günter Lubitz.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.