Regatul Unit este pregătit să întrerupă aprovizionarea cu gaze naturale a Europei, în cazul în care este afectat de penurii grave, potrivit unui plan de urgenţă, dezvăluie The Financial Times (FT).

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Londra preconizează, astfel, să întrerupă interconexiuni bidirecţionale cu Belgia şi Olanda, în cazul unei penurii, potrivit FT.

O întrerupere a avestor conducte de interconexiune este una dintre primele măsuri prevăzute în planul britanic de urgenţă, care poate fi pus în aplicare de către National Grid în lunile următoare.

Companii europene în domeniul gazelor îndeamnă Londra să coopereze cu Uniunea Eropeană (UE) în acest dosar şi avertizează că o întrerupere a conductelor s-ar putea întoarce împotriva regatului Unit pe termen lung.

National Grid anunţă că acestplan este testat anual, iar ultima oară a ”reflectat circumstanţele”, în contextul în care Rusia şi-a redus livrările de gaze naturale către Europa.

Relaţiile regatului cu Uniunea după Brexit sunt foarte tensionate, iar tensiuni din cauza gazelor naturale nu vor face decât să înrăutăţească lucrurile, comentează FT.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.