Autorităţile ruse anunţă joi că au ucis presupuşi membri ai unei aripi a grupării jihadiste Statul Islamic (SI), într-o operaţiune în regiunea Kaluga, la sud-vest de Moscova, pe care-i acuză de faptul că au pregătit un atentat vizând o sinagogă în capitala rusă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Serviciile ruse de securitate (FSB) anunţă, într-un comunicat preluat de agenţiile ruse de presă, că au ”pus capăt activităţilor unei celule” a Statului Islamic-Khorasan (SI-K), aripa regională a gripării, activă în Afganistan.

Potrivit autorităţilor, membrii celulei ”pregăteau un atac armat împotriva credincioşilor unei sinagogi” de la Moscova.

Evenimente

30 iulie - Maraton Profit News TV - Inteligența Artificială în Economie

”La arestarea lor, teroriştii au opus o rezistentţă armată agenţilor FSB rus şi au fost neutralizaţi în tiruri de ripostă”, anunţă FSB.

FSB anunţă că a confiscat ”arme de foc, muniţie, şi componente în vederea fabricării unui dispozitiv exploziv artizanal”.

Duminică, autorităţile ruse au anunţat că au ucis şase presupuşi combatanţi din gruparea SI în Inguşetia (sud), o mică republică în Caucaz, cu populaţie majoritar musulmană.

Rusia anunţă cu regularitate că dejoacă planuri de atentat ale unor presupuse celule islamiste.

Influenţa SI rămâne limitată în Rusia, în pofida unor atacuri care au avut loc în ultimii ani, mai ales în republici din Caucaz cu populaţie majoritar musulmană, precum Cecenia, Inguşetia sau Daghestan.

În aprilie 2017, SI a revendicat un atac în care au fost ucişi doi poliţişti, la Astahan, un oraş situat la câteva sute de kilometri de republicile din Caucazul rus.

Aproape 4.500 de ruşi, originari din Caucaz, au luptat alături de SI în Siria şi Irak, potrivit unor date oficiale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.