Serviciile ruse de securitate (FSB) au anunţat vineri că au arestat nouă presupuţi activişti din cadrul mişcării islamiste Hizb ut-Tahrir - interzisă în Rusia -, pe care-i acuză de faptul că au încercat să răstoarne puterea în ţară, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Doi lideri şi şapte membri ai organizaţiei teroriste internaţionale Hizb ut-Tahrir" au fost arestaţi la Moscova, la Tatarstan (Volga) şi în regiunea Tiumen (Siberia Occidentală), în cadrul unei operaţiuni ”speciale” a FSB, poliţiei şi Gărzii Naţionale, a anunţat FSB într-un comunicat.

Interzisă din 2003 în Rusia, unde este coinsiderată teroristă, organizaţia Hizb ut-Tahrir, care se declară non-violent şi afirmă că vrea să-şi atingă obiectivele prin mijloace paşnice, îndeamnă la crearea unui ”califat” în regiunile musulmane din Rusia şi în fostele republici sovietice din Asia Centrală.

Activiştii arestaţi ”au desfăşurat activităţi anticonstituţionale în caza unei doctrine (...) vizând să răstoarne prin violenţă puterea actuală”, au căutat ”să facă propaganda ideologiei teroriste” în regiunile lor  şi ”să recruteze în rândul lor musulmani locali”, se arată în comunicat.

În cadrul operaţunii, multe ”materiale de propagandă Hizb ut-Tahrir au fost confiscate”, potrivit FSB.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.