Surse judiciare au explicat duminică noaptea că atacatorul împuşcat mortal pe aeroportul internaţional Orly era sub influenţa alcoolului şi a unor substanţe halucinogene în momentul incidentului care a dus la paralizarea activităţilor de pe al doilea aeroport al metropolei Paris. Anchetatorii încearcă în continuare să înţeleagă motivele lui Ziyed Ben Belgacem, relatează France Presse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Mai multe teste toxicologice efectuate duminică au stabilit o alcoolemie de 0,93 grame pe litru de sânge, precum şi prezenţa unor urme de canabis şi cocaină”, a declarat o sursă judiciară din Paris.

De asemenea, tatăl atacatorului a insistat înainte de publicarea testelor toxicologice că fiul său ”nu era un terorist”, iar acţiunile sau au fost provocate de abuzul de alcool şi droguri.

Ziyed Ben Belgacem s-a născut în Franţa, dar părinţii sei erau originari din Tunisia. Acesta şi-a pierdut viaţa sâmbătă dimineaţa, după ce a încercat să fure arma unui soldat care patrula terminalul sudic al aeroportul internaţional Orly.

Suspectul a reuşit să pună mâna pe arma soldatului francez după ce a ameninţat-o pe aceasta cu un pistol, dar a fost împuşcat mortal de alţi doi militari care patrulau al doilea mare aeroport al metropolei Paris.

De asemenea, atacatorul a ţipat în timpul incidentului de pe aeroport ”că vrea să moară pentru Allah”.

”Fiul meu nu era un terorist. Nu s-a rugat niciodată, dar a băut”, a declarat tatăl atacatorului, care era în stare de şoc după moartea fiului său şi ziua petrecută în arestul poliţiei franceze.

Ben Belgacem a fost închis o perioadă în spatele gratiilor pentru jaf armat şi trafic cu droguri, dar nu era un extremist în ochii rudelor sale.

De asemenea, anchetatorii examinează telefonul atacatorului, în încercarea de a descoperi un motiv pentru incidentul de pe aeroportul internaţional Orly.

Autorităţile franceze sunt în alertă maximă în urma valului de atentate jihadiste, care au zguduit ţara în ultimii doi ani şi au revendicat vieţile a 230 de persoane.

Rudele atacatorului au fost deja eliberate din arest în urma audierilor, cei trei au contactat personal autorităţile franceze în urma incidentului de sâmbătă.

Ben Belgacem a fost oprit sâmbătă dimineaţă de poliţiştii rutieri, după ce a condus cu viteză în suburbia Gardes-les-Gonesse din nordul metropolei Paris.

Însă, acesta a scos o armă şi a rănit uşor un poliţist, înainte de a-şi suna rudele pentru a mărturisi o acţiune ”stupidă”.

Apoi, atacatorul s-a întors în barul în care îşi petrecuse noaptea anterioară, a tras mai multe focuri de armă şi a furat o maşină pentru a-şi continua drumul spre aeroportul Orly.

În 2015, anchetatorii francezi au suspectat că acesta s-a radicalizat în timpul anilor petrecuţi în spatele gratiilor, dar numele său nu era inclus pe nicio listă a forţelor de securitate.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.