WikiLeaks a publicat luni o arhivă cu peste 21.000 de e-mailuri verificate, care au fost trimise de către persoane cheie din campania electorală a preşedintelui Franţei, Emmanuel Macron, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O parte din aceste e-mailuri au apărut iniţial pe internet în luna mai, în ajunul celui de-al doilea tur al alegerilor prezidenţiale din Franţa.

Însă, atacul informatic major asupra campaniei En Mache nu a deturnat victoria răsunătoare obţinută în alegerile prezidenţiale franceze de Emmanuel Macron.

În doar câteva ore după scurgerea de informaţii, angajaţii campaniei Macron au anunţat că au fost vizaţi de un atac cibernetic masiv şi coordonat, iar mulţi au îndreptat degetele spre hackerii din Rusia.

Reprezentanţii La Republique En Marche (LREM) au anunţat luni că e-mailurile publicate de WikiLeaks par să fie aceleaşi cu cele furate în atacul cibernetic masiv de pe 5 mai, dar formaţiunea a avertizat că e-mailuri false s-ar putea găsi printre cele reale trimise de angajaţii campaniei Macron.

”LREM face apel la vigilenţă cu privire la aceste e-mailuri publicate. Sub pretextul noutăţii, WikiLeaks preia pe cont propriu operaţiunea de destabilizare din luna mai”, se arată într-un comunicat semnat de formaţiunea de guvernământ din Franţa.

Jurnaliştii francezi, care au studiat în detaliu aceste e-mailuri, nu au avut nimic scandalos de relatat cu privire la comunicaţiile dintre persoane cheie din campania Macron.

WikiLeaks a făcut scurgerea de informaţii mai accesibilă pentru internauţi, prin trasformarea acesteia într-o bază arhivată. De asemenea, acest atac cibernetic a amintit de modul în care hackerii ruşi au afectat campania electorală din Statele Unite, într-o încercarea de a înclina balanţa electorală spre republicanul Donald Trump.

Campania Macron a aruncat de asemenea vina pe interesele ruse pentru o serie de interferenţe în alegerile prezidenţiale din Franţa.

Reprezentanţii WikiLeaks au argumentat că au publicat e-mailurile la aproape trei luni de la scurgerea lor, întrucât au verificat autenticitatea adreselor de e-mail. Este vorba de 21.075 de e-mailuri verificate dintr-o arhivă cu 71.848 de e-mailuri. De asemenea, alte 26.506 documente ataşate au fost publicate de WikiLeaks.

Aceste date provin din perioada martie 2009 - aprilie 2017.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.