Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a prezidat, sâmbătă, un consiliu de securitate şi apărare naţională, în cadrul căruia "au fost luate decizii importante, având în vedere evoluţia situaţiei din Ucraina”, anunţă Palatul Elysée.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Emmanuel Macron a decis astfel asupra unei consolidări a sancţiunilor economice şi financiare în coordonare cu europenii şi americanii.

De asemenea, s-a decis să se livreze autorităţilor ucrainene echipamente suplimentare de apărare, precum şi sprijin pentru combustibil.

S-a consemnat că Franţa va lua măsuri naţionale pentru îngheţarea activelor financiare ale personalităţilor ruse.

În cele din urmă, au fost luate măsuri pentru combaterea propagandei din partea influencerilor şi mass-media ruse pe teritoriul european.

Tot, sâmbătă, Macron a discutat telefonic cu preşedintele Belarusului Alexander Lukaşenko.

Cei doi şefi de stat "au vorbit despre poziţia şi rolul Belarusului în conflictul” din Ucraina, a anunţat preşedinţia belarusă într-un comunicat.

De asemenea, Ţările de Jos trimit ajutor militar în Ucraina, constând în 200 de rachete anti-aeriene Stinger şi 50 de arme antitanc Panzerfaust-3 cu 400 de rachete.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.