Franţa va trimite mai multe materiale medicale şi o a doua navă spital în Gaza, a anunţat duminică biroul preşedintelui Emmanuel Macron, într-un comunicat citat de Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Franţa va trimite un avion cu mai mult de 10 tone de consumabile medicale la începutul săptămânii viitoare şi va contribui la zborurile de asistenţă medicală ale Uniunii Europene pe 23 şi 30 noiembrie.

De asemenea, Franţa pregăteşte o a doua navă spital, port-helicopterul Dixmude, care va sosi în Egipt în zilele următoare.

Un prim port elicopter francez - Tonnerre, care are aproximativ 60 de paturi şi două blocuri operaţionale - a fost deja desfăşurat în regiune.

Franţa va desfăşura, de asemenea, avioane civile şi militare pentru a evacua copiii bolnavi sau răniţi din Gaza, se mai arată în comunicat. La începutul acestei luni, avioanele franceze au livrat 54 de tone de ajutor pentru Gaza prin Egipt.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.