Franţa urmează să lanseze - în iulie - o agenţie, AMIAD, care să dezvolte o inteligenţă artificială în domeniul apărării, dotată cu 300 de milioane de euro pe an, anunţă vineri ministrul francez al Apărării Sébastien Lecornu în ziarul Les Echos, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această Agenţie Ministeriale a Inteligenţei Artificiale a Apărării (AMIAD) urmează să fie condusă de către un fost angajat al Google, Bertrand Rondepierre.

Obiectivul AMIAD este să perfecţioneze armamentul, informaţiile clasificate şi planificarea operaţiunilor militare, anunţă ministrul francez.

”Armata franceză fie se actualizează, fie eşuează”, rezumă Sébastien Lecornu.

Până la sfârşitul lui 2026, agenţia urmează să angajeze 300 de ingineri, cercetători, doctoranzi civili şi militari.

O secţie de cercetare urmează să fie înfiinţată la Palaiseau, la Şcoala Politenică, iar o secţie tehnică în apropiere de Rennes, la Bruz, într-o instalaţie specializată în managementul informaţiei şi domeniului cibernetic aparţinând Direcţiei Generale a Armamentului (DGA).

Un ”supercomputer clasificat” urmează să fie instalat la Mont-Valérien, la Suresnes, în Hauts-de-Seine.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.