O instanţă franceză a condamnat vineri după-amiază un cetăţean român la trei ani de închisoare cu executare şi la plata unei amenzi de 1,3 de milioane de euro, după ce a încercat să transporte 33 de kilograme de cocaină într-un tir care avea drept destinaţie Marea Britanie. Cetăţeanul român a fost reţinut de vameşii francezi la intrarea în tunelul de sub Canalul Mânecii, transmite Le Parisien.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În timpul percheziţiei, vameşii francezi au descoperit documente care atestau faptul că şoferul român transporta piese de automobile din Belgia. Însă, vameşii au găsit două sacoşe ascunse sub patul cetăţeanului român, care conţineau până la 30 de pachete de cocaină.

În timpul audierii, cetăţeanul român a recunoscut că a fost abordat de un belgian, care i-a oferit bani pentru a transporta drogurile până în Marea Britanie. 

De asemenea, şoferul român a făcut alte trei călătorii cu scopul de a transporta droguri.

Acesta a fost condamnat la trei ani de închisoare cu executare, iar instanţa la obligat să plătească o amendă în valoare de 1,3 milioane de euro. Drogurile descoperite ar avea o valoare de piaţă de peste două milioane de euro.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.