Ministerul de Interne a precizat că ultimele trei suspecte, care au fost arestate joi noaptea în investigaţia privind abandonarea unui autovehicul încărcat cu butelii de gaz în apropiere de catedrala Notre-Dame, plănuiau să comită un atentat terorist asupra unei gări. Autorităţile au arestat în total şapte persoane suspectate de terorism, după ce maşina Peugeot 607 a fost abandonată într-o zonă populară printre turişti, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”O alertă a fost emisă pentru toate gările, însă acestea plănuiau să organizeze joi atacul asupra Gării Lyon”, a declarat un reprezentant al ministerului de Interne.

Gara Lyon este situată în partea sud-estică a Parisului, la mai puţin de trei kilometri de zona unde a fost descoperită maşina încărcată cu şapte butelii de gaz.

Cele trei femei arestate joi noaptea - în vârstă de 39, 23 şi 19 ani - ”au fost radicalizate, erau fanatice şi cel mai probabil pregăteau un act violent iminent”.

De asemenea, cea mai tânără suspectă este fiica proprietarului autovehicului implicat în incident, care ar fi fugit de acasă împreună cu maşina familiei. Autorităţile franceze au precizat că aceasta prezenta riscul de a se alătura jihadiştilor Statului Islamic din Siria şi a scris deja o scrisoare prin care a jurat credinţă grupării teroriste.

În timpul operaţiuni antiteroriste de arestare a ultimelor trei suspecte, un poliţist a fost înjughiat, în vreme ce una dintre femei a suferit o plagă împuşcată. Operaţiounea antitero a avut loc în localitatea Boussy-Saint-Antoine, situată doar la câţiva kilometri de metropola Paris.

Autovehiculul Peugeot 607 nu avea plăcuţe de înmatriculare, iar poliţiştii au descoperit mai multe butelii de gaz pline în portbagaj şi una goală pe scaunul din faţă.

“Maşina era goală, ca şi cum ar fi fost abandonată. Noi credem că încerca să ducă la capăt un test”, a declarat o sursă apropiată anchetei.

De asemenea, semnalizarea de avarie a autovehicului a fost lăsată pornită pentru a atrage atenţia persoanelor care traversau zona.

Nu a fost descoperit niciun dispozitiv de detonare a buteliilor de gaz în maşina parcată pe Quai de Montebello, la doar câţiva metri de catedrala Notre-Dame.

Mai multe documente cu înscrisuri în arabă au fost găsite în interiorul autovehiculului.

Autorităţile sunt îngrijorate că maşina a staţionat timp de două ore în apropiere de Notre-Dame, o zonă turistică aglomerată, unde parcarea este interzisă, deşi mai multe persoane au alertat poliţia.

Ministrul de Interne, Bernard Cazeneuve, a susţinut că aşteaptă ca anchetatorii să prezintă motivele din spatele incidentului.

Peste 200 de persoane şi-au pierdut viaţa în atentatele teroriste care au zguduit în ultimul an şi jumătate Franţa.

De asemenea, autorităţile franceze rămân în alertă maximă de atentate teroriste, după ce liderii ISIS au făcut un apel pentru lansarea de noi atacuri în Hexagon.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.