Franţa trebuie să elimine dependenţa de componentele americane în producţia de armament pentru a reduce capacitatea Washingtonului de a-i bloca exporturile de arme, a declarat ministrul francez al Apărării, Florence Parly, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Parly a declarat că Franţa trebuie „să renunţe treptat la dependenţa de componente americane”, fără să ofere exemple specifice.

Legile americane privind exportul de arme pot fi folosite pentru a limita vânzările europene de arme chiar dacă doar componente mici provin din SUA.

Anul trecut, Washingtonul a blocat Franţa din a vinde către Egipt rachete de croazieră SCALP, care aveau o componentă americană.

„Am avut dificultăţi pe piaţa de schimb în legătură cu exporturile. Ştim că aceste dificultăţi au legătură cu problemele privind rivalitatea comercială”, a declarat Parly.

În iulie, ea a fost chestionată pe acest subiect în faţa Parlamentului de către comitetul pentru apărare. Ea a declarat atunci, întrebată fiind despre blocarea vânzării rachetelor SCALP: „Suntem la mila americanilor.”

Parly a declarat că acţiunile Washingtonului demonstrează nevoia de a reduce dependenţa de componentele americane în SCAF – viitoarea generaţie de avioane de război a Europei. 
 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.