O tânără, arestată săptămâna trecută în departamentul francez Val-d'Oise, a fost pusă sub acuzare luni, la Paris şi plasată în arest preventiv, suspectă fiind că ar fi planificat un atac, a declarat o sursă judiciară. În telefonul şi la domiciliul femeii au fost descoperite documente privind fabricarea explozivilor şi propaganda islamistă, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

După aproape patru zile petrecute în custodia poliţiei, suspecta a fost prezentată unui judecător de instrucţie antiterorism de la tribunalul din Paris, care a acuzat-o de asociere teroristă criminală, a mai spus sursa citată.

Tânăra a fost apoi plasată în arest preventiv de către un judecător specializat în libertăţi şi detenţie, în conformitate cu cererile Procuraturii Naţionale Antiterorism (Pnat), a mai precizat sursa judiciară.

Tânăra, în vârstă de 22 de ani şi care purta vălul specific islamului, a fost arestată, joi, la Enghien-les-Bains (Val-d'Oise), în timpul unui control al documentelor de identitate, potrivit televiziunii France 3.

În telefonul şi la domiciliul femeii au fost descoperite documente privind fabricarea explozivilor şi propaganda islamistă, a relatat France 3, informaţie care a fost ulterior confirmată de sursa judiciară.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.