Legislativul francez a votat joi extinderea stării de urgenţă, implementată după atentatele teroriste, până la finele lunii iulie, pentru a acoperi perioada de desfăşurare a Campionatului European de Fotbal. De asemenea, starea de urgenţă va determina implementarea unor măsuri de securitate suplimentare şi pentru Turul Franţei, transmite France 24.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Premierul Manuel Valls a declarat, încă din aprilie, că va căuta aprobarea Parlamentului pentru o nouă extindere a stării de urgenţă, care să asigure securitatea celor două evenimente sportive găzduite în această vară pe teritoriul francez.

”În faţa unor evenimente atât de importante, ce trebuie să se desfăşoare în condiţii de securitate şi care trebuie să fie motive de sărbătoare... noi trebuie să asigurăm securitatea. Starea de urgenţă nu poate să fie permanentă, dar cu ocazia unor evenimente de anvergură, noi am decis să o prelungim”, a precizat Valls.

Evenimente

13 iunie - Eveniment Profit: Piața de Capital.forum - Provocări pentru dezvoltarea piețelor și creșterea lichidității, Ediția a IV-a. Parteneri BCR, BVB, CEC Bank, Depozitarul Central, Infinity Capital Investments, ROCA Industry, Sphera, Teraplast, Evergent Investment
17 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield, Globalworth, Imobiliare.ro, Nordis, Meta Estate, Genesis Property

De altfel, este pentru a treia oară când starea de urgenţă este prelungită, dupe atentatele teroriste care au lovit metropola parizează pe 13 noiembrie, în urmă cu mai bine de jumătate de an.

Sub starea de urgenţă, miniştrii de Interne au capacitatea de a plasa sub arest la domiciliu orice persoană a cărui comportament este considerat o ameninţare la adresa securităţii sau a ordinii publice. De asemenea, ministrul are puterea de a ordona percheziţii fără un mandat judecătoresc.

Actuala stare de urgenţă a fost prelungită în luna februarie şi urmează să expire la 26 mai.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.