Franţa va avea un număr mare de poliţişti şi soldaţi desfăşuraţi pentru sărbătorile de Anul Nou din acest weekend, din cauza ameninţării teroriste foarte ridicate cu care se confruntă ţara, a declarat vineri ministrul de interne Gerald Darmanin, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Darmanin a declarat că vor fi desfăşuraţi aproximativ 90.000 de poliţişti în toată Franţa, dintre care 6.000 în Paris. De asemenea, vor fi desfăşuraţi 5.000 de soldaţi din unitatea "Sentinelle", înfiinţată pentru a face faţă ameninţărilor teroriste.

"Am cerut o prezenţă extrem de mare a poliţiei şi a forţelor de securitate, având în vedere contextul ameninţării teroriste foarte ridicate din cauza, în mod clar, a ceea ce se întâmplă în Israel şi în Palestina", a declarat Darmanin.

Oficialii europeni din domeniul securităţii au declarat că există un risc tot mai mare de atacuri din partea islamiştilor radicalizaţi de războiul dintre Israel şi Hamas.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.