Ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, a declarat că noi cazuri de infectare cu coronavirusul depistat în China la finalul anului trecut sunt „foarte posibile” în Franţa şi că autorităţile sanitare sunt pregătite în cazul unei epidemii, scrie Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Duminică, Varan a afirmat şi că autorităţile franceze urmăresc cu mare atenţie situaţia din Italia.

„Astăzi, în Franţa, există un singur pacient infectat, iar el e spitalizat la Lyon. Starea lui nu este îngrijorătoare. Toţi ceilalţi, în afara bărbatului în vârstă de 80 de ani care a murit, au fost externaţi vindecaţi şi nu sunt contagioşi”, a declarat Varan într-un interviu acordat Le Parisien. „Alte cazuri sunt foarte probabile. O epidemie? Ne pregătim pentru asta”, a adăugat ministrul.

Varan a mai spus că numărul laboratoarelor din Franţa echipate cu teste pentru diagnosticare va fi crescut la câteva mii de teste pe zi, faţă de 400 câte sunt acum.

Italia este ţara europeană cu cele mai multe cazuri de infectare - peste 100. Doi oameni au murit, iar Guvernul italian a luat măsuri speciale în regiunile Lombardia şi Veneto, în încercarea de a opri răspândirea bolii.

China a raportat duminică o nouă scădere a numărului de infectări noi în afara epicentrului, însă autorităţile sanitare au avertizat că este prea devreme să facă predicţii legat de epidemie, având în vedere răspândirea coronavirusului în peste 25 de ţări.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.