Peste 15.000 de manifestanţi urmează să demonstreze, sâmbătă, în Franţa, împotriva extremei dreapta, iar candidata la prezidenţiale Marine Le Pen afirmă că aceste proteste sunt "profund antidemocratice".

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

"Consider că este profund antidemocratic să protestezi faţă de rezultatul alegerilor. Cred că francezilor nu le place să vadă că alegerea lor este astfel disputată în stradă, prin demonstraţii”, a declarat candidata RN, în timpul unei vizite la Saint-Rémy-sur-Avre, în Eure-et- Loir, relatează Le Figaro.

Aproximativ 15.000 de manifestanţi sunt aşteptaţi pe întreg teritoriul, potrivit autorităţilor. Ei răspund la apelul a peste treizeci de organizaţii şi sindicate, inclusiv SOS Racisme, CGT sau Syndicat de la magistrature.

Potrivit candidatei de extremă dreapta, "dacă sistemul implementează o astfel de demonizare este pentru că se teme".

Între aceste demonstraţii şi multiplele platforme care îndeamnă la vot pentru Emmanuel Macron, "această agitaţie brutală la care asistăm între cele două tururi este din nou foarte puţin respectuoasă faţă de democraţie”, a mai spus Marine Le Pen, potrivit căreia "sistemul” , simbolizat în ochii ei de Emmanuel Macron şi susţinătorii săi, "este îngrijorat pentru că vede că poporul vrea să-şi recapete puterea”.

Preşedintele în exerciţiu Emmanuel Macron s-a clasat pe primul loc în primul tur al alegerilor prezidenţiale franceze, cu 27,85% dintre voturile exprimate, urmat de către Marine Le Pen (extremă dreapta) cu 23,15% dintre voturile exprimate, pe care urmează astfel să o înfrunte în turul doi, potrivit rezultatelor definitive ale scrutinului de duminica trecută.

Turul doi este programat la 24 aprilie.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.