Autorităţile franceze au anunţat luni după-amiază că cel puţin patru persoane şi-au pierdut viaţa, iar alte trei sunt în continuare dispărute după ce o avalanşă a lovit staţiunea montană Tignes din Alpi, transmite The Independent.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit primelor informaţii, nouă persoane schiau pe o pistă neamenajată, atunci când au fost surprinse de o avalanşă.

Avalanşa s-a produs în jurul orei locale 11.00 (12.00 ora României).

Salvamontiştii au reuşit să scoată două persoane în viaţă de sub zăpadă, însă alte trei persoane rămân în continuare dispărute.

Autorităţile franceze avertizează că numărul morţilor ar putea să crească în următoarele ore, iar mai mulţi câini poliţişti sunt implicaţi în operaţiunea de căutare.

De asemenea, mai multe elicoptere au fost trimise deasupra pârtiei neamenajate, unde schiorii au fost îngropaţi sub o cantitate masivă de zăpadă.

Salvamontiştii nu cred că vor mai scoate alţi supravieţuitori.

”Avem medici pe teren dacă găsim persoane în viaţă, dar este puţin probabil”, a declarat Emmanuel Dubost, care conduce echipa de salvare Courchevel.

Avalanşa s-a produs la o înălţime de 2.100 de metri.

În acest moment nu sunt cunoscute naţionalităţile persoanelor decedate.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.