Mii de “veste galbene” s-au mobilizat, sâmbătă, în Franţa, pentru a noua săptămână consecutiv, pentru a protesta faţă de politica fiscală şi socială a guvernului. La Paris, au fost reţinute 24 de persoane, iar la Bourges 13.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit lci.fr, cei peste 30 de manifestanţi au fost reţinuţi după controale ale poliţiştilor şi jandarmilor, dimineaţa.

“Vestele galbene” protestează în mai multe oraşe ale Franţei. Deocamdată nu s-au semnalat incidente.

Protestatarii din Paris au cerut prin scandări preşedintelui francez Emmanuel Macron. Ei au scandat şi: “Eliberaţi-l pe Christophe”, făcând referire la fostul boxer Christophe Dettinger, care sâmbăta trecută a fost surprins de camerele de luat vederi lovind doi jandarmi şi de atunci a fost încarcerat, în aşteptarea procesului.

De la începutul manifestaţiilor “vestelor galbene”, în 17 noiembrie, numărul protestatarilor a scăzut de la o săptămână la alta, dar în fiecare zi de proteste s-au înregistrat violenţe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.