Fostul preşedinte francez Jacques Chirac, în vârstă de 83 de ani, a fost spitalizat duminică după-amiază pentru tratarea unei infecţii pulmonare, potrivit ginerelui său. Chirac a condus statul francez timp de 12 ani, însă a fost rareori văzut în public după finalizare celui de-al doilea mandat prezidenţial în 2007, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Chirac a fost spitalizat în această dimineaţă la Pitie-Salpetriere în Paris, pentru a fi tratat în urma unei infecţii pulmonare”, a declarat ginerele Frederic Salat-Baroux. Acesta a menţionat că fostul lider francez va rămâne în spital cel puţin pentru zilele următoare.

Se pare că fostul preşedinte tocmai s-a întors dintr-o vizită în Maroc.

Jacques Chirac este cel mai bine amintit pe plan internaţional pentru opoziţia sa faţă de intervenţia militară americană din Irak. Franţa a refuzat în 2003 să participe la invazia irakiană, în ciuda apartenenţei la NATO.

Fostul preşedinte a suferit un atac de cord în timpul celui de-al doilea mandat, care a avut un impact negativ de durată asupra stării sale de sănătate. Din acest motiv, Chirac a apărut rareori în public după finalizarea mandatului la Palatul Elysee.

La finele anului trecut, fostul lider francez a petrecut două săptămâni în spital, iar familia sa a susţinut că suferă de oboseală.

Totuşi, se pare că starea de sănătate a politicianului s-a îmbunătăţit în ultimele săptămâni.

Jacques Chirac a fost diagnosticat în urmă cu câţiva ani cu o boală neurologică degenerativă, care i-a determinat pe procurorii francezi să nu forţeze în 2011 audierea fostului preşedinte în faţa instanţei pentru procesul său de corupţie.

Acesta a primit o pedeapsă de doi ani cu suspendare pentru că a participat la crearea a 28 de locuri de muncă false pentru angajaţii partidului conservator în timpul mandatului de primar al Parisului.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.