Franţa nu intenţionează, pentru moment, să-şi retragă cei 160 de militari desfăşuraţi în Irak, în pofida tensiunilor provocate de asasinarea generalului iranian Qassem Soleimani vineri într-un atac al armatei americane la Bagdad, au declarat marţi surse guvernamentale franceze pentru AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul francez al Apărării Florence Parly a anunţat, la rândul său, că Parisul a consolidat vineri securitatea militarilor care participă la formarea forţelor irakiene şi şi-a exprimat speranţa ca această coaliţie internaţională condusă de Statele Unite să îşi continue lupta împotriva grupării jihadiste Statul Islamic (SI).

”Prioritatea azi este aceeaşi ca ieri şi trebuie să fie cea de mâine: lupta împotriva Daech (acronimul arab al SI)”, a scris ministrul pe Twitter.

NATO urmează însă să retragă ”temporar” personal din Irak.

Germania a anunţat luni că mută aproximativ 30 din cei 120 de militari desfăşuraţi în Irak în Iordania şi Kuwait, din cauza tensiunilor din regiune.

România a anunţat marţi întreruperea misiunii celor 14 militari români de formare şi mutarea lor în altă bază a coaliţiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.