Franţa a redevenit în 2023, în urma unei producţii stabile, primul furnizor de vin din lume, devansând Italia, unde producţia a scăzut cu 12%, anunţă Organizaţia Internaţională a Viei şi Vinului în prima evaluare a vânzărilor din 2023, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Începând din 2007 - cu excepţia lui 2011 şi 2014 -, Italia a fost principalul producător de vin din lume, potrivit Organizaţiei.

În Franţa, ”situaţia diverselor vii este contrastantă”, sublinia la începutul lui octombrie Agreste, un organism public francez de studii şi statistici privind agricultura, pădurile, industrii alimentare.

Producţia ”este scăzută la Bordeaux şi în sud-vest din cauza mucegaiului şki caniculei, iar în Languedoc-Roussillon din cauza secetei”, potrivit acestui organism public.

”În alte părţi, situaţia este favorabilă, şi anume în Charentes”, potrivit aceleiaşi surse.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.