Secretarul de stat francez însărcinat cu afacerile europene, Laurence Boone, a denunţat, luni, sprijinul reînnoit al Comisiei Europene oferit asociaţiei Femyso, considerată ca fiind apropiată Frăţiei Musulmane şi care ”nu corespunde valorilor laicităţii” Franţei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Nu există nicio. ambiguitate. Această asociere nu corespunde valorilor noastre de laicitate. Nu sprijină deloc obiectivele noastre de incluziune şi emancipare. Este împotriva acestora”, a declarat Laurence Boone la postul francez de televiziune France 2.

În noiembrie anul trecut, ministrul delegat însărcinat cu cetăţenia la acea vreme, Marlane Schiappa, s-a declarat consternată de legăturile dintre comisarul european pentru egalitate Helena Dalli şi Femyso, o confederaţie europeană a asociaţiilor tinerilor musulmani, pe care o descrisese drept ”o disimulare a islamismului”.

Evenimente

30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

În august, cazul a revenit în prim-plan când Femyso a apărut într-un videoclip publicat de Comisia Europeană pentru a celebra tinerii europeni.

”Predecesorul meu Clement Beaune a trimis o scrisoare cu Marlene Schiappa la Comisia Europeană. Evident, nu a fost suficient. Trimitem o nouă scrisoare alături de Gerald Darmanin (n.r. ministrul de Interne)”, a adăugat Boone.

”Îmi contactez omologii din toate ţările europene pentru a pune presiune asupra Comisiei”, a mai spus ea.

Întrebată dacă prezenţa grupului Femyso în videoclip a fost o ”gafă”, Laurence Boone a răspuns că nu ar trebui să apară în înregistrarea video.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.