Franţa a cerut o ”reuniune de urgenţă” a coaliţiei internaţionale conduse de către Statele Unite, angajată în lupta împotriva Statului Islamic (SI), după lansarea operaţiunii Turciei în nordul Siriei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Trebuie ca această coaliţie internaţională să se reunească, pentru că ne aflăm într-o situaţie nouă şi pentru că lupta împotriva Daech (acronimul arab al Statului Islamic, SI) riscă se se reia, deoarece Daech abia aşteaptă această oportunitate pentru a ieşi”, a declarat joi ministrul francez de Externe Jean-Yves Le Drian la postul public France 2.

Pe de altă parte, Norvegia, o ţară aliată Turciei în cadrul NATO, a anunţat joi suspendarea oricăror noi exporturi de armament către Ankara, după lansarea ofensivei turce împotriva Unităţilor Protecţiei Poporului (YPG) în nord-estul Siriei.

”Dat fiind că situaţia este complexă şi se schimbă rapid, Ministerul Afacerilor Externe, ca măsură de precauţie, nu va rezolva noi cereri de licenţe de export de materiale în domeniul apărării şi de material de uz multiplu (...) către Turcia până la noi ordine”, a anunţat şefa diplomaţiei norvegiene Ine Eriksen Søreide, într-un e-mail transmis AFP.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.