Peste 36 de persoane au fost arestate în Lille, după o zi de confruntări violente între forţele de ordine franceze şi fanii prezenţi pentru partidele Euro 2016. Autorităţile franceze au precizat că arestările au avut loc de-a lungul zilei, iar alte 16 persoane au necesitat îngrijiri medicale, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Forţele de intervenţie s-au ciocnit violent, miercuri seara, cu fanii englezi, după ce aceştia din urmă au aprins torţe şi artificii pe străzile din Lille. În schimb, autorităţile franceze i-au întâmpinat cu gaze lacrimogene.

Anterior, mai mulţi fani englezi şi ruşi au fost reţinuţi după ce s-au încăierat.

De asemenea, suporterii echipelor naţionale din Anglia şi Ţara Galilor se află în Lille în aşteptarea partidei care va avea loc la Lens, un oraş aflat la doar 30 de kilometri distanţă.

Între timp, fanii ruşi şi slovaci au rămas în Lille după meciul de pe Stade Pierre-Mauroy.

Tensiunile dintre fanii engelezi şi forţele franceze au crescut considerabil după lăsarea întunericului. Sute de suporteri s-au lansat în confruntări violente cu poliţiştii francezi, care au folosit gaze lacrimogene, bombe sonice şi bastoane pentru a dispersa mulţimea.

În ciuda îngrijorărilor cu privire la acţiunile fanilor ruşi, pentru autorităţile franceze s-a dovedit să fie vorba, mai degrabă, de o problemă a fanilor englezi. Aceştia strigau lozinci precum ”Vă rog să nu mă trimiteţi acasă” şi aruncau cu sticle spre poliţişti. Anterior, forţele de intervenţie i-au înconjurat pe fanii englezi în piaţa principală din Lille şi i-au forţat să se retragă pe străzile mărginaşe.

Între timp, Rusia a primit o descalificare suspendată de la Euro 2016, ca urmare a ciocnirilor dintre fanii englezi şi ruşi din Marseille. UEFA a ameninţat că va descalifica şi echipa Angliei, dacă violenţele continuă.

Şase suporteri englezi, cu vârste cuprinse între 20 şi 41 de ani, au primit pedepse cu închisoarea de la una la trei luni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.