Franţa a produs pentru prima dată energie eoliană offshore la Saint-Nazaire, în cursul acestei săptămâni, au anunţat vineri operatorul şi managerul de reţea, relatează Le Figaro.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Parcul eolian offshore Saint-Nazaire a produs primii megawaţi pe oră la turbina eoliană offshore franceză”, a anunţat consorţiul care deţine parcul eolian (EDF Renewables, Enbridge şi CPP) şi reţeaua de tranport a energiei electrice (RTE).

Acesta reprezintă ”un pas important pentru tranziţia energetică”, au apreciat partenerii. Parcul offshore Saint-Nazaire, primul din Franţa care va intra în funcţiune, va avea în cele din urmă 80 de turbine eoliene, care vor fi instalate treptat până la sfârşitul anului.

Evenimente

25 iunie - Medika TV - Maratonul sănătății dentare. Parteneri: Maxilomed, Regina Maria Dental Clinics
27 iunie - Maraton Profit News TV - Maraton Made in Romania (ediția a II-a)

Prima turbină eoliană offshore a fost instalată în luna aprilie, iar în prezent sunt instalate 27 de turbine eoliene.

Alte parcuri eoliene offshore sunt în construcţie în Franţa. Cel din Fécamp (Seine-Maritime) va fi pus în funcţiune în 2023, înaintea celor din Saint-Brieuc (Côtes-d'Armor) şi Courseulles-sur-Mer (Calvados).

Franţa a rămas în urmă în acest domeniu, dar preşedintele Emmanuel Macron vrea să construiască 50 de parcuri eoliene offshore până în 2050, cu o putere totală de 40 GW. Pe de altă parte, liderul francez vrea să stopeze dezvoltarea planificată a energiei eoliene pe uscat

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.