Autorităţile franceze au anunţat vineri dimineaţă că 45 de persoane şi-au petrecut noaptea în cabinele blocate deasupra masivului Mont Blanc, după ce alţi 65 de turişti au fost salvaţi iniţial de către forţele de intervenţie, transmite AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul de Interne Bernard Cazeneuve a precizat că patru elicoptere au intervenit la faţa locului împreună cu 110 salvatori, după ce telecabinele s-au oprit deasupra masivului montan din cauza unui incident tehnic. Salvatorii au reuşit să recupereze 65 de persoane cu ajutorul elicopterelor, înainte ca operaţiunea să fie oprită din cauza vizibilităţii reduse pe timp de noapte.

De asemenea, mai mulţi salvatori cu pregătire medicală şi-au petrecut noaptea alături de cele 45 de persoane care nu au putut să fie coborâte din telecabine înainte de lăsarea întunericului. Salvatorii au adus pături, alimente şi apă celor blocaţi în telecabine, pentru a putea să reziste temperaturilor scăzute din timpul nopţii.

Aceste telecabine, care oferă o imagine spectaculoasă deasupra celui mai înalt masiv european, fac legătura dintre Vf. Aiguille de Midi (3.842 metri) din Franţa şi Pointe Helbronner (3.462 metri) din Italia.

Se pare că incidentul tehnic a fost provocat de încurcarea cablurilor pe care sunt fixate telecabinele. Muncitorii au încercat să îndrepte cablurile, însă nu au avut parte de succes şi au alertat autorităţile franceze. Salvamontiştii francezi şi italieni au intervenit cu ajutorul elicopterelor pentru evacuarea pasagerilor blocaţi în telecabine.

Turiştii au fost transferaţi spre alte telecabine funcţionale, care au reuşit să-i coboare de pe muntele Courmayeur din Italia. 

”S-a terminat cu bine, deşi am petrecut cinci sau şase ore suspendaţi în aer”, a susţinut unul dintre turiştii salvaţi.

Autorităţile franceze au precizat că evacuarea a fost suspendată în jurul orei locale 9.30 (10.30 ora României) şi va fi reluată vineri dimineaţă la ora locală 7.15 (8.15 ora României).

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.