Ministerul francez de Interne a anunţat, sâmbătă seară, că 33.700 de “veste galbene” au protestat în Franţa în a 20-a zi de manifestaţii, un număr în scădere faţă de săptămâna trecută, când bilanţul a fost de 40.500 de participanţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Vestele galbene” contestă încă de la începutul mişcării, la 17 noiembrie, bilanţul prezentat săptămânal de autorităţi şi susţin că au protestat peste 100.000 de persoane.

La Paris, au fost reţinute 25 de persoane şi au avut loc 8.053 de controale preventive. Au fost interzise manifestaţiile pe Champs-Elysees şi într-un perimetru care include palatul Elysee şi Adunarea Naţională.

Tensiuni între manifestanţi şi forţele de ordine s-au semnalat la Avignon şi la Bordeaux. În plus, la Montpellier doi poliţişti au fost răniţi uşor de obiecte aruncate de protestatari, în timpul unei manifestaţii la care au participat 1.650 de persoane. Unul dintre poliţişti a fost rănit la genunchi şi celălalt la faţă. Mai multe persoane au fost reţinute.

Manifestanţii protestează de mai multe săptămâni, în fiecare sâmbătă, faţă de politica fiscală şi socială a guvernului francez.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.