Presa franceză relatează că prezidenţiabilul conservator Francois Fillon a fost citat miercuri dimineaţă de către magistraţii care anchetează angajarea fictivă a soţiei sale, care a primit până la 900.000 de euro din banii contribuabililor pentru două poziţii fictive, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Francois Fillon şi-a anulat abrupt prezenţa la târgul agricol din Paris, iar echipa de campanie a prezidenţiabilului a anunţat că acesta va face o declaraţie oficială la ora locală 12.00 (13.00 ora României).

Săptămâna trecută, procurorii francezi au cerut în instanţă deschiderea unui dosar cu privire la presupusele angajări fictive făcute de către prezidenţiabilul dreptei de la Les Republicans, Francois Fillon. 

Acesta este acuzat că şi-a plătit cu până la 900.000 de euro soţia, însă aceasta nu a muncit niciodată, iar aceste angajări fictive ar putea să se extindă şi la nivelul celor doi copii ai săi.

Anterior, procurorii au declarat că vor continua ancheta cu privire la scandalul Fillon, care a pierdut considerabil în sondajele de opinie pentru alegerile prezidenţiale din Franţa.

Francois Fillon a dezminţit toate acuzaţiile care i se aduc cu privire la angajarea fictivă a soţiei sale, Penelope.

Jurnaliştii francezi au susţinut începând cu 25 ianuarie că fostul prim-ministru conservator şi-a plătit soţia cu mii de euro pentru a lucra ca asistentă parlamentară şi colaboratoare la o revistă literară, însă toate angajările aceteia sunt fictive.

Penelope Fillon ar fi primit peste 900.000 de euro ca urmare a celor două angajări fictive. Iniţial, suma vehiculată era de 500.000 de euro.

François şi Penelope Fillon au fost deja audiaţi separat la sediul Grupului de Intervenţie Regională (GIR) de la Versailles, de către poliţişti din cadrul Biroului central pentru luptă împotriva corupţiei şi infracţiunilor financiare (OCLCIFF).

Penelope Fillon, care a revendicat întotdeauna o distanţă şi o discreţie faţă de cariera politică a soţului ei, a fost remunerată opt ani ca ataşat parlamentar de către François Fillon, iar apoi ca supleant în Adunarea Naţională, iar timp de 20 de luni la ”La Revue des deux mondes”.

Francois Fillon a denunţat în schimb o ”lovitură de stat instituţională din partea stângii” asupra candidaturii sale la alegerile prezidenţiale din Franţa.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.