Mai mulţi protestatari antiimigraţionişti au ridicat un zid în jurul intrării în fostul hotel Formule 1 din localitatea Semeac, pentru a bloca planurile autorităţilor locale de a transforma clădirea într-un adăpost pentru migranţii din sudul Franţei, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Zeci de localnici s-au implicat în ridicarea zidului cu o lungime de 18 metri şi o înălţime de 1,8 metri, care blochează complet principala cale de acces în incinta fostului hotel Formule 1.

Aceştia au susţinut că autorităţile locale nu au lansat o dezbatere publică în legătură cu posibila găzduire a 85 de migranţi în clădirea din Semeac - un orăşel cu 5.000 de locuitori situat la poalele munţilor Pirinei.

Autorităţile locale nu au răspuns până în acest moment faţă de construirea zidului în jurul fostului hotel Formule 1.

”Nu suntem împotriva primirii migranţilor. Dar trebuie să consideri şi poziţia cetăţenilor”, a declarat purtătoarea de cuvânt a protestatarilor din Semeac, Laurent Teixeira.

Protestatarii au avertizat că orăşelul nu ar să facă faţă migranţilor, chiar dacă autorităţile locale au de gând să găzduiască doar 85 de persoane în fostul hotel din Semeac.

Acest hotel se numără printre câteva zeci de clădiri cumpărare în ultimii ani de către autorităţile franceze pentru a-i găzdui pe migranţi, întrucât mulţi dintre aceştia nu încap în adăposturile pentru migranţi şi dorm pe străzile din marile oraşe ale Franţei.

În 2015, autorităţile franceze au oferit azil unui număr de 20.630 de refugiaţi, potrivit datelor strânse de agenţia Eurostat. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.